Na verejný poriadok bude dohliadať novozriadená mestská polícia

07.12.2009 Medzilaborce

Medzilaborce 7. decembra (TASR) - Samospráva Medzilaboriec sa po rôznych návrhoch a sťažnostiach zo strany obyvateľov mesta rozhodla pre zriadenie mestskej polície.
Hliadka pozostávajúca z dvoch pracovníkov by mala udržiavať verejný poriadok v uliciach už v prvej polovici budúceho roka.
Medzilaborce sú momentálne monitorované iba za pomoci kamerového systému. Na pracovisku, ktoré obsluhuje 10 kamier umiestnených v rôznych častiach mesta, je v súčasnosti zamestnaných päť ľudí formou chránenej dielne. Ich počet by sa v súvislosti s prijatím nových pracovníkov do radov mestskej polície mal znížiť o dvoch zamestnancov. Zámerom samosprávy je vyriešiť niekoľko základných problémov. \"Máme záujem posilniť bezpečnosť v uliciach nášho mesta, ako aj zabezpečiť kontrolu plnení viacerých všeobecne záväzných nariadení, \" uviedla pre TASR Oľga Nestorová z Mestského úradu v Medzilaborciach. Ako dodala, polícia by sa mala v uliciach mesta zaoberať napríklad problémom požívania alkoholických nápojov zo strany neprispôsobivých občanov, ako aj obsluhovať systém mestského parkovania.
Zriadenie mestskej polície odobrili na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Medzilaborciach. Podľa Nestorovej slov je tento projekt zatiaľ v návrhovom štádiu, kedy sa vyhodnocujú skúsenosti s prácou ochrancov verejného poriadku aj z prostredia iných samospráv. V tejto súvislosti je podľa nej zároveň predčasné hovoriť o materiálno-technickom vybavení, ktorým budú príslušníci mestskej polície v budúcnosti disponovať.
 

Vyberte región